Burgemeester, hoe wijs bent u met water?

In kader van de corona-maatregelen zal de VLARIO-dag verplaatst worden naar volgend jaar. We hadden nochtans gehoopt dat de situatie zou verbeteren, maar dit blijkt niet het geval. De vooropgestelde maatregelen en voorzorgen die genomen moeten worden om een groot event te laten doorgaan, zijn niet haalbaar. In het belang van de gezondheid en veiligheid van iedereen, hebben we daarom beslist om de VLARIO-dag te verplaatsen naar dinsdag 30 maart 2021.

Om de VLARIO-dag toch niet onopgemerkt voorbij te laten gaan organiseren we op 29 september een online event van 9 uur tot 12 uur. Hier zullen de toelichtingen doorgaan alsook het debat met de ministers die live gestreamd wordt vanuit de studio.

 

 

Sponsors

Dit event werd mogelijk gemaakt door onze sponsors. Klik op hun logo om hen beter te leren kennen.

Programma

Programma

Investeringen in het gemeentelijk rioolbeheer: wat leert het verleden en wat brengt de toekomst?

Door Jan Leroy, directeur Bestuur, VVSG en Bruno Pevenage, medewerker dienst Regulering sanering, VMM

Wat leren we uit de investeringen in het rioolbeheer die de vorige beleidsperiode gebeurd zijn? Welke investeringsprognoses maken de gemeentes en de rioolbeheerders voor de huidige beleidsperiode? Wat zijn de uitdagingen voor het rioolbeheer tegen 2027? Jan Leroy en Bruno Pevenage duiken in de cijfers en geven u een antwoord op deze vragen.

Toekomstgerichte hemelwaterontwerpen. Goede voorbeelden in Vlaanderen gebundeld.

Door Vincent Wolfs, voorzitter Werkgroep ‘Concept en berekening van rioleringsstelsels’ van VLARIO

Waar vind ik als gemeente goede voorbeelden van reeds uitgewerkte projecten? Hoe zijn deze opgebouwd en voldoen ze aan de verwachtingen van de opdrachtgever? VLARIO bundelt innovatieve en creatieve projecten om gemeenten te inspireren, te informeren en van elkaar te leren.

Middelen efficiënter inzetten met geïntegreerd asset management

Door Danny Baeten, directeur Business Development & Innovatie, Aquafin nv

Hoe behalen we met de beschikbare middelen voor zuiverings- en rioleringsinfrastructuur het maximale resultaat voor het milieu? Aquafin werkte een plan van aanpak uit om zijn rol als coördinator van het asset management van de Vlaamse afval- en hemelwaternetwerken waar te maken. Verbinden, samenwerken en delen van kennis vormen de rode draad van een ambitieuze maar haalbare strategie om investeringen op elkaar af te stemmen en de toestand van de infrastructuur onder controle te houden.