Werkgroep 5

Typebestekken en normen

De werkgroep werkt op continue basis aan de opmaak van lastenboekteksten voor het standaardbestek 250 voor materialen en uitvoering. De voorstellen die in de werkgroep worden besproken en goedgekeurd, worden overgemaakt aan de desbetreffende werkgroep van het Standaardbestek 250.

VLARIO heeft een vertegenwoordiging in de Werkgroep Hoofdstuk 3, 7 en 9 van het Standaardbestek 250 en in de werkgroep van VLARIO zitten er vertegenwoordigers van de verschillende werkgroepen van het standaardbestek 250. Bovendien voorziet VLARIO de opleiding ‘opmaak bestekken’.

Er wordt ook voortdurend overleg gepleegd en gestreefd naar de ontwikkeling van nieuwe toepassingen voor probleempunten in ons rioolstelsel, zoals bv. de vervalinspectieputten in sterk hellende zones, regelsysteem voor rijwegdeksels, geurhinderproblematiek, lekkende voegverbindingen en reparatiemortels). Ook is er overleg en opvolging van studieopdrachten met OCW.

Tot slot zijn er federaal de eerste stappen gezet voor een certificatie van aannemers, wat op de voet wordt gevolgd en getrokken door deze werkgroep.

 

Contacteer ons op +32 (0)3 827 51 30
of via het contactformulier.