Opleiding rioolrenovatie wordt verder uitgerold over Vlaanderen

Begin 2020 werd via het project Leiding4 en i.s.m. steun van de provincie Limburg een nieuwe opleiding gestart om werkzoekenden op te leiden tot professionele rioolrenovatietechnici. In december werden de eerste gekwalificeerde technici opgeleverd. En nu, na 1 jaar van proefdraaien is het zover: de officiële opening van het Vlaams opleidingslabo voor rioolrenovatie. Het opleidingscentrum voor onze riooltechnici staat open voor iedereen die zich verder wilt specialiseren in de verschillende technieken omtrent rioolrenovatie.

Het opleidingslabo is een feit. Vanaf nu kan iedereen die zich wil bij scholen als technieker rioolrenovatie terecht in de Bouwcampus in Diepenbeek. Er zijn 3 keuzetrajecten waarmee de deelnemers een uitvoeringscertificaat kunnen behalen: deelreparaties, leidingrenovatie of putrenovatie. Naast de theoretische opleiding die één dag duurt, dient elke cursist een interne stage te volgen van acht weken. Na een externe controle om de kwaliteit van de uitvoering te controleren wordt het certificaat overhandigd.

Deze opleiding wordt bovendien verbonden aan een uitvoeringscertificaat dat nodig is voor (openbare) werken bij standaardbestek 250. Op deze manier willen we de kwaliteit nog meer omhoog krikken.

Dit traject wordt nu verder uitgerold over gans Vlaanderen. In oktober vindt de volgende opleiding plaats.

Meer info