Woningpas uitgebreid met alle VLARIO-keuringen

Moet u aansluiten op de riolering of zelf uw afvalwater zuiveren? Die info vindt u al in uw digitale woningpas. Maar nieuw is dat voortaan ook de keuringsattesten van VLARIO daterend van voor de invoering van de woningpas in 2021 raadpleegbaar zijn in de woningpas.

Bij nieuwbouw of herbouw bent u verplicht om de waterafvoer (regen- en afvalwater) van uw woning en de verschillende waterinstallaties (kraantjeswater, regenwater en grondwater) te laten keuren. Zo bent u zeker dat alles correct is aangesloten en voorkomt u problemen met het water- en rioleringsnetwerk.

Alle nieuwe keuringsattesten (vanaf 1 januari 2021) stroomden reeds automatisch door naar uw woningpas. Nieuw in de woningpas is dat u voortaan ook de keuringen vanaf 2011 van de geaccrediteerde keuringsinstelling VLARIO terug kan vinden in het digitale paspoort van uw woning.

Zo hoeft u als eigenaar niet ongerust te zijn dat u een attest kwijt raakt. In de woningpas heeft u steeds een kopie van het keuringsattest ter beschikking, samen met alle andere informatie van uw woning.