Innovatieprijs 2023

VLARIO wil de innovatie in het stedelijk waterbeheer en de riolering stimuleren door een podium te bieden waar organisaties (bedrijven én overheden) hun technologische innovatie kunnen tonen door middel van een prijsvraag. De inzendingen worden getoond op de website van VLARIO en de daarvoor genomineerde inzendingen worden gepresenteerd tijdens de VLARIO-dag. De deelnemers van de VLARIO-dag kiezen de innovatie van het jaar.

De innovatie kan een product, een dienst, proces of een project zijn die een bijdrage levert aan de uitvoering van de gemeentelijke watertaken of een verandering teweeg brengt in de bouwsector (afval-, hemel- en/of grondwater, circulair water, blue deal, grijswaterrecuperatie,…);

Inzendingen

Innovaties dienen uiterlijk zondag 30 december 2022 per e-mail te zijn ontvangen door VLARIO, e-mail: info@vlario.be met vermelding ‘Innovatieprijs 2023’.

De inzending bestaat uit:
• De naam van de innovatie in maximaal 40 tekens (in mail)
• De naam van de inzender(s) in maximaal 40 tekens (in mail)
• Een aparte korte beschrijving van de innovatie in maximaal 400 tekens (samenvatting – in mail)
• Een afbeelding die de innovatie weergeeft (zonder logo’s of namen)
• Een aparte pdf van maximaal twee A4 pagina’s (inhoud vrij te bepalen)

De beschrijvingen beschrijven de innovatie (product, dienst, proces of project) en niet de organisatie. Elke inzender krijgt binnen vijf werkdagen een ontvangstbevestiging.

 

Stemprocedure

Tijdens de VLARIO-dag 2023 presenteren de genomineerden hun innovatie via een filmpje. De deelnemers van de VLARIO-dag kiezen de winnaar via online stemming. De stemming wordt begeleid door een stemcommissie. De uitspraken van de stemcommissie zijn bindend.

 

Reglement en voorwaarden